Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hon som bar skammen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den här boken innehåller sanningen som ingen vill höra tals om eller veta. När jag tänker på det nu, inser jag att jag ända från början har dragit fram vidriga och skamliga sidor hos folk, och att jag straffats för det.
Det är den grymma meningen med mitt liv.

Laura, före detta prostituerad och narkotikakurir, sitter på kvinnofängelset. I ett försök att komma till rätta med sig själv har hon skrivit en självbiografi om sitt dramatiska och plågsamma liv. Hon ber fängelseprästen Ingrid om hjälp med att få boken publicerad. Ingrid inser att den är rena sprängstoffet. I händerna på fel person kan den få fruktansvärda
följder …
En vårdare på fängelset mördas under grymma och mystiska omständigheter. Har det ett samband med Lauras manus? Och är det på grund av det som Ingrid blir förföljd av en känd våldsman?
Samtidigt som Ingrid och Anders förbereder sitt bröllop blir Ingrid indragen i en härva svidande svek och iskall utpressning. Människors skamliga hemligheter blottläggs och runt omkring Ingrid finns våldsamma krafter som vill tysta både henne och Laura.

Hon som bar skammen är en spännande och insiktsfull psykologisk thriller där skamligheter avslöjas och kärlek och hat väcks där man minst anar det. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Vaktmästaren ville trycka på knappen och sänka ner kistan. Han stod beredd med tummen, harklade sig och suckade högt. Begravningsgästerna hade gått och nästa förrättning skulle ske om fem minuter.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

440

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

416

Språk