Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det gröna huset

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Don Anselmo kommer som en främling till garnisonstaden Piura i norra Peru där han bygger upp en bordellverksamhet i Gröna Huseet. Den råbarkade sergeanten Lituma, som är en flitig besökare på bordellen, lämnar Piura när han kallas ut på ett militärt uppdrag i den peruanska djungeln. Lituma ska eskortera några spanska nunnor från djungelklostret Santa Maria de Nieva uppför floden för att de ska kunna fånga in indianflickor och uppfostra dem till goda katoliker. Lituma förälskar sig i indianflickan Bonifacia och tar med sig henne tillbaka till Piura, men han återfaller genast i gamla vanor och tvingar Bonifacia att prostituera sig i Gröna Huset. När Piuras invånare under ledning av fader García kräver att bordellen ska stängas bryter elden lös...
(Baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Sergeanten ser bort mot syster Patrocinio, jo, spyflugan sitter fortfarande kvar. Motorbåten kränger i det grumliga flodvattnet mellan två höga murar av vegetation, som utdunstar het, klibbig ånga.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

344

Förlag

Språk

Översättare

Serie

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

439

Språk

Översättare