Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

...i morgon död

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
I skymningslandet mellan lagliga och olagliga aktioner opererar såväl Östs som Västs hemliga agenter, de som inte officielt är anslutna till spionorganen men är nödvändiga för vissa operationer.
Tadeusz Charles Anders, polskfödd engelsman, hör till den kategorin: f.d. SIS-agent, numera nattklubbsägare med SIS-pengar i botten. Han får i uppdrag att i Berlin kidnappa en lönnmördare i KGB:s tjänst och föra honom till England.
Ted Allbeury, bokens författare, har personlig erfarenhet av agenttjänst och berättar initierat om hur operationen utvecklas. Den avlöper inte som Tad Anders och hans uppdragsgivare hade tänkt sig.
Det är en skakande bild Allbeury ger av underrättelseorganens vandring på den knivsegg som skiljer lagligt och olagligt i detta spel, där et existerar ett slags "heder tjuvar emellan" men där målet iblan tillåts skymma medlen.
Men författaren rör sig inte bara i den värld där avancerade mordmetoder och hänsynslöshet är huvudingredienserna i tillvaron. Han har också skapat tre intressanta kvinnogestalter: Candy, Judy och Inge. Hans agenter är också individuellt utmejslade personer som ibland uppvisar förbluffande karaktärsdrag.

(baksidestext)
Ämnen och teman
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
229
Förlag
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
240
Förlag
Språk
Första publikation
ja
Språk