Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Saknaden efter Josef

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Framför en av Leonardo da Vincis mest berömda målningar på National Gallery träffar Deborah St James en främling. De råkar i samspråk. Det blir upptakten till en rad dramatiska händelser.
Ett par månader senare är främlingen, kyrkoherde Robin Sage, död. Han har blivit förgiftad genom en olyckshändelse. Men Deborah och hennes man, rättskemisten St James, finner att fallet är betydligt mer komplicerat. De vänder sig till sin vän Thomas Lynley, kommissarie vid Scotland Yard.
Tillsammans börjar de söka sanningen i den lilla byn Winslough i Lancashire.

SAKNADEN EFTER JOSEF är ett nytt fall för kriminalkommissarie Thomas Lynley. Ett fall fyllt av våldsamma känslor och dramatik som utspelar sig mot en fond av mystik och magi.

SAKNADEN EFTER JOSEF är också en briljant och djuplodande undersökning av den kraft som finns i föräldrakärleken, en kraft som kan tränga undan alla andra hänsyn och lojaliteter.

(Rabén Prisma, 1994)
I den lilla byn Winslough i Lancashire skvallras det om den sympatiske kyrkoherdens plötsliga död genom matförgiftning. Det var högst märkligt att mrs Spence som är expert på örter skulle ta fel på palsternacka och sprängört. Inte heller kan man bortse från att hon har ett förhållande med byns polisman. I Saknaden efter Josef står föräldrakärleken i centrum, en kärlek som överskuggar alla andra känslor, men som slutar med en tragedi. Thomas Lynley och Barbara Havers får undersöka ett fall som är fyllt av våldsamma känslor och dramatik mot en fond av mystik och magi.

Elizabeth George föddes i Ohio och växte upp i staden Mountain View nära San Francisco. Hon debuterade 1989 med Pappas lilla flicka, vilken också blev hennes genombrott och har sedan dess givit ut tio psykologiska detektivromaner. Hon har erhållit flera litterära utmärkelser och hennes böcker översätts till 22 språk. Elizabeth George är bosatt i Huntington Beach, men vistas delar av året i England, där alla hennes detektivromaner utspelar sig.

(Norstedts)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Cappuccino. Detta New Age's svar på hur man tillfälligt blir kvitt sin melankoli. Några matskedar espresso, skum av ångad mjölk och en nypa i allmänhet smaklöst chokladpulver och plötsligt förmodas livet vara helt okej igen. Vilket dravel.
Deborah St James suckade. Hon tig notan som en förbipasserande servitris förstulet låtit glida ner på bordet.
"Store tid", sa hon och stirrade med både avsmak och förfäran på det belopp hon skulle bli tvungen att betala.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

516

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja