Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pompeji

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En stekhet vecka i slutet av augusti. Var ska man tillbringa sommarens sista dagar om inte vid den vackra Neapelbukten?
Utmed hela kusten kopplar det romerska imperiets rikaste medborgare av i sina luxuösa villor. Världens största flotta ligger stilla för ankar i Misenum. Turisterna gör av med sina pengar i badorterna Baiae, Herculaneum och Pompeji.
Men ingenjören Marcus Attilius är orolig. Han har just blivit ansvarig för Aqua Augusta, den enorma akvedukt som förser en kvarts miljon människor i nio städer utmed bukten med vatten. Hans företrädare är spårlöst försvunnen. Och nu tycks akvedukten vara skadad – någonstans norr om Pompeji, på Vesuvius sluttningar.
Attilius lovar Plinius, den kände vetenskapsmannen som för befälet över flottan, att han ska reparera akvedukten innan städerna blir helt utan vatten.
Men när han har gett sig av mot Vesuvius kommer han att upptäcka att det finns krafter som inte ens världens enda supermakt förmår tygla …
Med sina tre tidigare romaner – Faderland, Enigma och En ängel i Archangelsk – har Robert Harris etablerat sig som en av världens främsta författare av högklassig spänningslitteratur.

(Forum)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

304

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

277

Förlag

Språk

Översättare