Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bridget Jones dagbok

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Du är inte längre ensam om att ha en svag karaktär: Bridget Jones är din vän i nöden!

Du är inte ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, flirta för att få bekräftelse på att du fortfarande är snygg, falla för skitstövlar, frossa på choklad, dricka för mycket vin och komma försent till jobbet. Bridget Jones gör det också.
I sin dagbok berättar hon om livet som 30-årig singel i London. Om helvetet att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar honom, kampen för att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner hon inte skulle överleva utan, män hon inte förstår sig på men inte kan leva utan - eller med.
Ja, livet är ett elände; men härligt kul i alla fall!

(baksidestext)
Pocketutgåva. Älskad kultbok i nyutgåva

32 år gammal och fortfarande singel, bestämmer sig den kedjerökande, ständigt bantande och karlfixerade Bridget för att återta kontrollen över sitt liv - hon börjar skriva dagbok. Resultatet blir en provokativ hyllning till allt som gör livet värt att leva: sex, mat och karlar. Och så det här med karlarna? Det varje kvinna djupt inom sig vet är att hon aldrig vet sitt eget bästa när det gäller män. Bridget har gått i fällan många gånger, men nu MÅSTE hon bara hitta den rätte, innan det är dags för pensionen. Bridgets snygge, något sliskige, men ändå attraktive chef visar sig plötsligt intresserad och Bridget vädrar morgonluft. Samtidigt slänger tråkmånsen Mr Darcy trånande blickar efter henne.

Bridget Jones dagbok blev ett fenomen som lästes och älskades av kvinnor världen över. Den roliga, rebelliska antihjältinnan som alla kan känna igen sig i. Väger för mycket, dricker för mycket, ÄR för mycket. Men samtidigt osäker och sårbar.

Nu kommer Bridget Jones dagbok och På spaning med Bridget Jones i efterlängtade nyutgåvor i samband med att den nya uppföljaren - Mad about the boy - utkommer.

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

295

Förlag

Språk

Översättare