Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Älskade Poona

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

På en äng utanför Elvestad hittas en kvinna som mördats på ett synnerligen bestialiskt sätt. Dagen innan skulle Gunder Jomann ha hämtat sin nya hustru, Poona från Bombay i Indien, på flygplatsen. Men hans syster Marie råkar ut för en allvarlig bilolycka och eftersom han själv måste vaka på sjukhuset ber han en vän att hämta den efterlängtade hustrun. Men Poona dyker aldrig upp, varken på flygplatsen eller hemma hos Gunder.

Kommissarie Konrad Sejer och hans assistent Skarre kopplas in på fallet som väcker upp starka känslor i det lilla samhället där alla tror sig vet allt om alla.

Älskade Poona är både en otroligt spännande kriminalroman och en vacker och tragisk kärlekshistoria. Karin Fossums fyra tidigare kriminalromaner har fått ett mycket varmt mottagande av såväl press som publik och belönats med olika priser. Älskade Poona har tilldelats Norska Förläggarföreningens Bragepris.

(Forum)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Tystnaden rivs sönder av hundskall. Modern lyfter blicken från diskhon och ser ut genom fönstret. Skällandet kommer djupt nerifrån strupen på djuret. Hela den svarta, muskulösa kroppen darrar av iver.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

250

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

320

Förlag

Språk

Översättare