Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Evas öga

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Under en promenad tillsammans med sin dotter hittar konstnärinnan Eva Magnus ett manslik som ligger och flyter i älven. Men varför anmäler hon inte upptäckten för polisen?
Det visar sig senare att mannen blivit brutalt knivhuggen innan han kastats i vattnet. Händelsen utreds av polisen Konrad Sejer som samtidigt undersöker omständigheterna kring ett annat mord i den lilla staden, då en ung kvinna hittats knivhuggen i sitt hem. De båda fallen verkar inte ha något samband bortsett från att det var Eva Magnus som fann mansliket och att hon dessutom kände den mördade kvinnan.
Karin Fossum är född 1954. Evas öga är hennes kritikerrosade deckardebut. För sin andra bok, Se deg ikke tillbake!, fick hon både det prestigefyllda deckarpriset Riverton och den skandinaviska utmärkelsen Glasnyckeln.

(Forum)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Textutdrag
Tingshuset var en svagt bågformad grå betongbyggnad på sju våningar, som stod som ett kraftigt vindskydd intill stadens huvudgata och tog udden av den iskalla blåsten från älven. Barackerna på baksidan låg i lä, på vintern var det en välsignelse, på sommaren stektes de i den stillastående luften. Över entrén var fasaden dekorerad med en hypermodern Fru Justitia. På avstånd, om man till exempel stod nere vid Statoilmacken, liknade hon mer en häxa på ett kvastskaft.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
220
Förlag
Språk
Utgivningstid
Sidantal
304
Förlag
Språk
Översättare
Ingår i samlingsverket