Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fädernas lagar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Deras vägar korsades under 60-talets revolutionära glansdagar i Kalifornien. Nu, tjugofem år senare, möts de på nytt, öga mot öga i en rättssal …

Vid ett mystiskt möte med en knarklangare i ett av Kindle Countys svarta slumdistrikt skjuts en vit kvinna ihjäl på öppen gata. Den mördade är June Eddgar, frånskild hustru till den lokale partibossen, delstatssenatorn Loyell Eddgar. Kanske blev hon ett oskyldigt offer dör en konspiration, iscensatt av hennes son Nile, som nu åtalas för anstiftan till mord.
Det som från början verkade handla om en uppgörelse i den undre världen förvandlas snart till ett explosivt rättsfall. Och domare Sonia ”Sonny” Klonsky ställs inför ett av sina svåraste uppdrag, där hon tvingas konfronteras med sitt eget förflutna. För i rättssalen återses nu en krets av människor som lärde känna varandra i 60-talets lössläppta och revolutionära Kalifornien och som alla är djupt präglade av sin ungdoms brustna drömmar: den demoniske Loyell Eddgar, på den tiden en ledande studentradikal, stjärnadvokaten Hobie Tuttle, f.d. medlem i Svarta pantrarna, och Seth Weissman, en gång ”Sonny” Klonskys stora kärlek och nu berömd journalist.
Politiskt dubiösa affärer slits fram i ljuset och ekonomiska skumrasktransaktioner blottläggs i detta dramatiska rättsfall. Men det är i det förflutnas svek och tragedier som upphovet till det aktuella brottet kan spåras. Där finns det som de inblandade personerna sökt dölja men som nu hinner upp dem.

Fädernas lagar är ett spännande rättegångsdrama och på samma gång en imponerande bred samhällsskildring där 60-talets och 90-talets USA ställs mot varandra. Scott Turow framstår med denna roman inte bara som en stor kriminalförfattare utan också som en av de verkligt betydande amerikanska samtidsskildrarna. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Gryning. Luften är saltbemängd, trots att stället ligger långt från havet. De fyra höghusen tornar upp sig i ett kargt landskap av tegel, asfalt och betong beströdd med ogräs, hopknycklade Coke-muggar, godispapper och kringflygande tidningssidor.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

582

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

607

Språk

Översättare