Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den som är utan skuld

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Handlingen i denna roman utspelas vid Costa Brava i Spanien, ett område som lockat många svenska turister på senare år. Huvudpersonen är en ogift kvinna som väntar barn med en man hon vägrar att namnge, men återvänder till denna sin hemtrakt för att föda barnet. Hon är sjuk, hungrig och förtvivlad, men byborna vänder sig ändå ifrån henne med förakt. Hon har allför tydligt brutit mot deras moraluppfattning. Runt omkring henne pågår förberedelserna för en livsglad och färgsprakande fiesta, men själv tvingas hon allt djupare ned i rådlöshet och desperation. Genom skicligt gjorda återblickar låter författarinnan oss veta bakgrunden till den unga kvinnans öde. Samtidigt ger hon en utomordentligt levande bild av människor och livsföring i vardagens Spanien, där också många kritiska synpunkter skymtar fram, märkligt nog, när det gäller en bok först utgiven i en diktaturstat.
Señora Salisachs är uppskattad författarinna i sitt hemland, och det beror inte endast på hennes förmåga att skap levande dramatisk spänning utan också på hennes lättlästa och kvinnligt mjuka stil.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

466

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

319

Språk

Översättare