Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Felicia

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Århundradets kärlekspar inom filmens och teaterns värld har de kallats. Tillsammans trollband de en andäktig och entusiastisk publik i över tjugo år. Mot bakgrund av det fashionabla London, krigstidens landsortsturnéer och det dekadenta Hollywood försåg deras egen stormiga romans skvallerpressen med glittrande och pikant stoff. Men bortom offentlighetens ljus var deras tillvaro fylld av farliga hemligheter och yrkesavund, utpressning och skandaler.
När den attraktive och geniale Robert Vane - sin generations främste karaktärsskådespelare inom brittisk teater - ser tillbaka på sitt liv, sin framgång och sina bakslag upptas hans tankar allra mest av henne: Felicia. Den mest legendariska och romantiska av skådespelerskor, vars besatthet och passion drev henne för långt. Ett eko av Shakespeares stora tragedier dröjer sig kvar i denna bländande och dramatiska underhållningsroman.

Bestsellersförfattaren Michael Korda har tidigare haft stora framgångar med bl a Queenie och Familjen.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

479

Språk

Översättare

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

419

Språk

Översättare