Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Oraklet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Louisa K. Delacourt, alias Joan Foster, skriver romantiska romaner i historisk miljö. Hon försöker nu - officiellt dödförklarad - börja ett nytt liv i Italien. Hon har goda skäl, för hennes gamla liv är en enda röra. Överviktig som barn, jagsvag, toppriden av sin förfärliga mor, med minnen av en barn- och ungdomstid då hon ständigt tvingades förtrycka sin sexualitet, tycks hon dömd till ett liv av vacklande relationer till män.
Hon förlorar sin oskuld till en polsk greve, författare av usla underhållningsromaner om vackra sjuksköterskor, men gifter sig med Arthur, surmulen radikal som inte känner till hennes hemliga litterära laster. Hon vaktar dynamitladdningen när Arthurs vänner beslutar att spränga en bro i luften och har en affär med en absurdistisk konstnär - den man som stulit dynamiten.
Till sist skriver hon en bästsäljande roman, en mästerlig blandning av många trender, men bestämmer sig för att strunta i alltihop när hon misstänker att den trulige Arthur fått vetskap om hennes feta förflutna och hemliga nuvarande liv.
Det är i det här läget hon iscensätter sin egen drunkning...
Oraklet är en mycket underhållande bok, full av drastiska poänger. Men det är också en borrande ärlig bok, i porträttet av en ung kvinna och hennes problematiska uppväxt som alldeles tydligt kommit att prägla hennes återstående liv.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Jag planerade min död noga, till skillnad från mitt liv som trots mina kraftlösa försök att styra det irrade från det ena till det andra.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

329

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

409

Språk

Översättare