Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

In i skogens djup

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Efter år av krig, miljöförstöring och resursslöseri står USA vid randen av en samhällskollaps.

Systrarna Nell och Eva lever med sina föräldrar i utkanten av det lilla samhället Redwood i norra Kalifornien. Nell förbereder sig för antagningsproven till prestigefyllda Harvard University medan Eva pressar sig själv för att bli den perfekta prima ballerinan. Sakta men säkert förändras livet runt dem när eltillförseln blir alltmer opålitlig, matleveranserna avstannar och skolorna stänger.

I väntan på att elen ska komma tillbaka och samhället börja fungera normalt igen jobbar systrarna hårt för att upprätthålla de färdigheter som behövs för att de ska kunna följa sina drömmar. Men hur länge kan man kämpa för att följa sina drömmar när världen förändras och vad händer med människan när drömmarna tar slut?

In i skogen Into the forest filmatiserades 2015 med Oscarnominerade Ellen Page (Juno, Inception) och Evan Rachel Wood (The Wrestler, Tretton) i huvudrollerna.

(Magic Wonders)

I ett hus i utkanten av de väldiga skogarna i norra Kalifornien, miltals från närmaste granne, bor systrarna Nell och Eva, båda två i övre tonåren.

Deras föräldrar är döda och runt omkring dem faller samhället sönder. Det finns varken elektricitet eller bensin längre och desperata gäng drar plundrande fram.

Nell och Eva drivs gradvis men obönhörligt in i en allt mer dramatisk kamp för tillvaron. De tvingas in i skogens djup. Här gäller det bokstavligen liv eller död ...

In i skogens djup berättas av den sjuttonåriga lillasystern Nell, med arv av faderns skärpa och moderns intuition spetsad med en stor tillsats av båda föräldrarnas humor och brådmogen som få. På ett nyanserat språk, naket realistiskt, vibrerande poetiskt, och stundtals med underfundigt besk självironi, berättar hon med det nyss självupplevdas drabbande kraft, utan att väja för vare sig högt eller lågt, ljust eller mörkt.

Jean Hegland är författare och lärare. In i skogens djup, som är hennes debutroman, publicerades av ett lokalt förlag i Oregon 1996. Så började personer på de stora förlagen i New York höra tala om denna trollbindande roman, och kampen om att publicera boken nationellt utbröt.

(Forum)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

271

Språk

Lisätietoja

Första svenska upplaga 1998. Första upplaga i denna version 2015.
Även utgiven med titeln: In i skogens djup.

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

254

Förlag

Språk

Översättare