Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Flodfärd

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I den raka, hårda äventyrsberättelsens förklädnad är detta en obarmhärtigt avslöjande bok om hur kort avståndet är mellan det vi kallar för civilisation och det barbari vars rötter vi bär inom oss.
Fyra män, alla hyggligt framgångsrika medborgare i ett typiskt amerikanskt villasamhälle, beslutar sig för att under en lång weekend uppsöka naturen och äventyret under en vildmarkstur i kanot.
Det visar sig dock snart att initiativtagaren och entusiasten i kvartetten vill ha utlopp för sin maktlystnad. Alltför sent upptäcker hans följeslagare vad de gett sig in på. Redan floden är full av faror: strömvirvlar, vassa klippor, ormar.. . Och bakom nästa flod krök väntar mardrömmen: våldet som tvingar till våld och med ens försätter några fredliga stadsmänniskor i situationer som bara liknar en ond dröm.

"Den sista färden" gavs ursprungligen ut under titeln "Flodfärd". PAN-utgåvan har fått samma namn som den film, som månad efter månad går över hela landet.

"Den är i bokstavlig mening fruktansvärt spännande. Dickeys stil är rak och spänstig, en poets järnhårt behärskade prosa, och den skapar en intensiv närvarokänsla ... Den bild av människan i naturen som James Dickey ger kan i sådana ögonblick väl mäta sig med vad Hemingway och Faulkner åstadkommit på detta tema."
Caj Lundgren i Sv.D.

(PAN/Norstedts, 1973)

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

262

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

200

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

206

Språk

Översättare

Lisätietoja

Tidigare utg. med titeln: Flodfärd

Första publikation

ja

Språk