Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Askungen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Otto Samalson hade varit privatdeckare i trettio år, och ingen hade någonsin skuggat honom. Sådant hände inte honom. Han kände inte igen bilen. Det var en svart Tornado med röda fartränder och färgade rutor. Killen måste vara amatör, tänkte Otto. Det här var faktiskt det sista Otto tänkte här i livet...

Det var ett otäckt mord. Tyvärr var det bara toppen av ett isberg. Först dök de två kubanska torpederna upp. De var värst. I jämförelse med dem var övriga prostituerade, knarklangare och smågangstrar rena söndagsskoleeleverna. Den här flickan som fick alla att tänka på Askungen var inte heller att leka med, även om en och annan inbillade sig det.

Ed McBain är i högform i den senaste Matthew Hope-deckaren. Personerna i boken är ruskiga, men sånt är livet i Calusa. Och Matthew, med sitt intrikata privatliv, ger som alltid ett försonande drag åt det mest dramatiska fall han någonsin blivit indragen i.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

239

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

255

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk