Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sommarens rikedom

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Södra Appalachernas karga småfarmarkultur är inramningen till de berättelser om vänskap och kärlek som Barbara Kingsolver väver samman i "Sommarens rikedom".
En huvudperson är biologen Deanna Wolfe som valt att leva som enstöring uppe i bergen. Där värnar hon om den stam av prärievargar som nyligen vandrat in i området. En ung jägare trampar oförsiktigt in i hennes revir och finner kärleken.
På bergssluttningen några kilometer längre ner blir stadsflickan Lusa Maluf Landowski lämnad åt sitt öde i en främmande och nyckfull miljö när hennes tobaksodlande make dör.
I en av gårdarna intill bor den åttioårige bonden Garnett Walker som med entusiasm anammat moderna brukningsmetoder och därför är i ständig konflikt med sin granne i vars äppelodlingar pesticider och andra kemiska bekämpningsmedel är svartlistade.

Det underliggande temat i "Sommarens rikedom" är människans delaktighet i ett större sammanhang av fauna och flora. Som alltid berättar Barbara Kingsolver med subtil humor och stor människokunskap.

(Baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Hennes kropp rörde sig med den frimodighet som kommer av ensliga vanor. Men ensamheten är bara en mänsklig föreställning. Vartenda tyst steg är som åskans dunder för krypen under våra fötter; varje val betyder en nyskapad värld för de valda. Alla hemligheter har sina vittnen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

444

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

396

Språk