Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ormmagi

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

För årtusenden sedan rasade striden mellan Sartan och Patrynier. Sartan söndrade världen i fyra riken, och försvann sedan spårlöst. Men rikena har bestått, även om de under seklernas gång glömt bort varandras existens: Arianus, Luftens rike där alver och människor genomkorsar en hel värld av svävande öar burna på kolossala drakar. Pryan, Eldens rike, vars väldiga, ångande djungel räcker hela kontinenten. Abarrach, Stenens rike, en värld av grottor, underjordiska gångar och hav av flytande lava. Och så Chelestra, Vattnets rike. Där möts på nytt de urgamla fienderna Haplo och Alfred – Patrynier mot Sartan. Men på Chelestra har alver, människor och dvärgar lärt sig leva i fred. Nu flammar kampen om herraväldet över de fyra världarna upp på nytt, och vägen till Dödens port är inte lång …

Ormmagi är den fjärde delen i serien Dödens port.
(Baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

"Förbannat också! ur vägen med dig!" Haplo sparkade till hunden.
Den kröp ihop, slank iväg och försökte gömma sig i lastrummets dunkel, där den tänkte stanna kvar till dess husse blivit på bättre humör.
Haplo såg dock hunden sorgset följa honom med blicken där den låg i mörkret. Han kände sig skuldmedveten och ångerfull, vilket bara gjorde honom ännu mer irriterad och ilsken. Han blängde på djuret och på oredan i lastrummet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

541

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

405

Språk

Översättare