Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Valarnas sång

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den kvicka men sårbara och tilltufsade Dolores Price berättar här sitt 40-åriga livs historia, med all dess lust och vånda. Boken tar sin begynnelse när en tv-apparat 1954 anländer till hennes föräldrahem. Framför den tillbringar Dolores de närmaste åren livnärande sig på potatischips, Pepsi-Cola och allsköns godis. Hon går kraftigt upp i vikt och liknar alltmer en strandad val.

Vi får följa Dolores ansträngningar att förstå sin dåligt fungerande och söndervittrande familj. Hennes ofödda bror kvävdes till döds av sin egen navelsträng; hennes flirtande far byggde en pool till Dolores och simmade sedan ut ur hennes liv; hennes sköra mor skickar kryptiska målningar från sitt sjukrum på ett mentalsjukhus; hennes mormor försöker inplantera hos Dolores den dubbeltydiga katolicism som haft makt över henne under hela hennes inskränkta liv. Lossryckt, övergiven och förlorad anträder Dolores en intensiv, smärtfylld och, ibland, dråplig resa under vilken hon kommer till rätta med sina besvikelser och hjärtesorger.

Valarnas sång är en berättelse med ett starkt och hoppfullt budskap. Den ger inte bara inspiration att acceptera den smärta vi utstår och orsakar, den ger oss även mod att förlåta och att åter älska. Valarnas sång har varit utsedd till månadsbok i Oprah Winfrey Book Club.

(Bra Böcker)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Ett av mina tidigaste minnen är när jag och min mor står på verandan framför huset som vi hyrde på Carter Avenue och ser på när två karlar från radioaffären bär vår splitternya TV-apparat uppför trappan.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

513

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

547

Språk

Översättare