Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Spelkortsmysteriet

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Det har nu gått sex år sedan jag stod framför ruinerna av det gamla Poseidontemplet och skådade ut över Egeiska havet. Det är nästan etthundrafemtio år sedan Bagar-Hans kom till en sällsam ö ute i Atlanten. Och det är precis tvåhundra år sedan Frode led skeppsbrott på väg från Mexiko till Spanien...

Hans Thomas och hans far ger sig ut på en lång resa genom Europa och möter en rad märkliga personer, bl a en bagare som ger Hans Thomas en liten bok som verkar vara skriven just för honom. Ju mer han läser i den desto mer förundrad blir han. Hans eget öde verkar sammanlänkat med en mängd historier som utspelades för länge sedan. Vem är den mystiske dvärgen på bensinstationen? Och hur kan det komma sig att alla dessa fantastiska trådar löper samman just i Hans Thomas liv?

Boken har belönats med Norska kulturdepartementets pris och Norska litteraturkritikerpriset för bästa barn- och ungdomsbok 1990.

(baksidestext)
Ämnen och teman
Konkreta platser för händelserna
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
355
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
356
Förlag
Språk