Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Utan alibi

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Hammond Cross är känd som en av Charlestons skickligaste åklagare med en lysande karriär i sikte. Han är målmedveten och omtyckt av alla. När den mäktige Lute Pettlijohn en natt brutalt mördas på ett hotellrum är det självklart att Hammond Cross tar sig an fallet. Men mycket står på spel. Mordet på den kände finansmannen kommer att ge upphov till mycket publicitet och Hammond är medveten om att han måste spela sina kort väl.

Misstankarna riktas tidigt åt ett håll. Ett vittne träder fram och tecknar en bild av en kvinna som iakttagits nära mordplatsen. För Hammond blir det en verklig chock. Kvinnan på bilden är identisk med hans okända älskarinna! Kvinnan han bara träffat en gång och som han tillbringade mordnatten med. De möttes på en bar på ett nöjesfält och Hammond kunde inte släppa henne med blicken. För första gången i sitt liv drabbades han av den verkliga passionen.

Hammond känner sig fångad i en mardröm. Att erkänna att han varit tillsammans med kvinnan skulle göra honom jävig och förstöra hans karriär. Men att undanhålla sanningen skulle kunna leda till en dom mot en oskyldig människa. Hammond slås av tanken att deras kärleksnatt kanske inte var en slump utan iskallt planerad av kvinnan för att ge henne det alibi hon så väl behöver...
(Bokus)

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Han lade märke till henne så fort henne så fort hon kom in på dansbanan.
Hon drog blicken till sig trots att det var många andra kvinnor där, de flesta lättklädda i sommarvärmen. Märkligt nog var hon ensam.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

351

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

546

Språk

Översättare