Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Låt den rätte komma in

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna. Ännu anar ingen vad det verkligen är fråga om.
Tolvårige Oskar fascineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det har flyttat in en ny tjej i porten bredvid. Dom blir vänner. Dom blir något mer. Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut på natten.
"Låt den rätte komma in" är något så unikt som en skräckroman i svensk förortsmiljö. En barnförbjuden saga om kärlek, hämnd och vampyrer.
John Ajvide Lindqvist växte själv upp i Blackeberg, och har sedan dess varit verksam som trollkarl, ståuppkomiker och manusförfattare. "Låt den rätte komma in" är hans första bok.
Boken filmatiserades 2008 i regi av Tomas Alfredsson.
(Baksidestext, Ordfront pocket, 2008)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Blackeberg.
Man tänker kanske kokosbollar, tänker kanske knark. »Ett anständigt liv.« Tänker tunnelbanestation, förort. Sedan tänker man inte så mycket mer.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

414

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

607

Förlag

Språk

Översättare