Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Svärdets makt

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Svärdets makt är en magnifik berättelse som sveper över Afrikas öknar, berg och städer till hjärtat av Nazityskland, från depressionsårens orosmättade dagar till andra världskrigets svarta tid.
Det är en berättelse om livslång kärlek och livslångt hat, om mod och hämnd.
I händelsernas centrum står två halvbröder: Manfred De La Rey och Shasa Courtney. De är söner till Centaine de Thiry Courtney, en fransyska som blivit en av Sydafrikas mäktigaste och rikaste kvinnor.
Trots de blodsband som förenar dem är de fiender alltsedan det första mötet i barndomen. Det vitglödgade hatet mellan dem har en skrämmande intensitet som inte väjer för någonting.
I den bittra och ödesmättade politiska striden i Sydafrika står de som oförsonliga motståndare, beredda att göra allt för att gripa maktens svärd i sitt land.
(Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

759

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk