Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fullmåne

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vinterregnen och skräcken kommer samtidigt till den sydspanska staden.
Den nioåriga Fátima mördas en kväll med fullmåne, och en kommissarie blir besatt av att hitta den man som var den siste som såg flickan i livet.
Efter nästan trettio år i det politiska våldets Baskien har kommissarien förflyttats till den andalusiska stad där han växte upp. Där slipper han de ständiga morhoten men konfronteras i stället med sig själv och med sitt förflutna. När han lär känna den döda flickans lärare, Susana, rasar alla de lögner som han har byggt sitt liv på.
Sliten mellan kärleken till Susana och plikten gentemot sin sjuka hustru fortsätter kommissarien jakten på mördaren. Han anar inte att han själv i sin tur jagas av en mördare...

(baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Från morgon till kväll gick han runt i staden och sökte en blick. Han levde bara för detta, även om han försökte göra något annat eller låtsades göra något annat.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

399

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

475,[8]

Förlag

Språk

Översättare