En dagdrifvares funderingar

Typ

samlingsverk
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den älskade författaren till det humoristiska mästerverket "Tre män i en båt" framträder här som en kvick, uppsluppen och ironisk mästare i det lilla formatet.
På det eleganta och träffsäkra sätt som utmärker en stor engelsk humorist avslöjar han välgörenhetens sanna natur i den bitska essän "Om fattigdomens betydelse". Han visar också på det diskutabla nöjet av att gå på teater. Sitt originella sinne för vardagens små betydelsefulla detaljer demonstrerar han på ett oefterhärmligt muntert sätt i funderingarna om gungstolarnas rätta natur.
Han lockar fram skrattlusten hos läsaren genom att bland annat återge de svårigheter en man som inte kan landets språk råkar ut för när han med åtbörder skall försöka visa vad han menar. Han driver sitt glada gyckel med tyska järnvägskonduktörer, bönder och deras synpunkter på väder, och upplyser med humoristiskt mästerskap "Om det farliga med goda avsikter" och "Om det mindre rådliga i att lyda goda råd".
Rune Olausson har samlat och redigerat några av pärlorna i Jeromes omfattande författarskap. Här finns kåserier, funderingar och essäer för alla slag av munterhet - från hjärtliga gapskratt till eftertänksamt belåtna leenden!

Engelsk humor när den är som bäst - en utmärkt högläsningsbok.

(baksidestext, 1970)

Genre

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[berättelser]

Utgivningstid

Sidantal

148

Språk

Lisätietoja

i urval av Rune Olausson

Muu tekijä

Utgivningstid

Sidantal

182

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

154

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk