Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Försvararen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

BeskrivningHan ställdes ansikte mot ansikte med en hemlös man - och hans liv tog en dramatisk vändning. Han lämnade karriärens höjder och gav sig ner på samhällets botten.

(Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Mannen i gummistövlarna steg in i hissen efter mig, men först såg jag honom inte. Däremot kände jag hans lukt - den tunga lukten av rök och billigt vin och liv på gatan utan tvål. Vi var ensamma när vi åkte upp, och när jag slutligen kastade en blick bakåt såg jag stövlarna, svarta och smutsiga och alldeles för stora. En trasig och nött trenchcoat nådde ner till knäna. Innanför den låg lager av lortiga klädtrasor hopkorvade runt magen så han verkade fyllig, nästan fet. Men det berodde inte på att han var välgödd; vintertid i Washington tycks uteliggarna ha på sig allt de äger, så ser det i alla fall ut.

(Kap. 1, s. 5)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Namn

Utgivningstid

Sidantal

335

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

366

Språk

Översättare