Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den vita kungen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Baksidestext:
En mörk men samtidigt humoristisk berättelse om en uppväxt bakom järnridån. Elvaårige Djata är noga med att alltid vara hemma på söndagarna. Det var nämligen en söndag som militärpolisen kom för att hämta hans pappa, och han tror att pappan därför kommer tillbaka på en söndag.

Under tiden leker Djata krig på de brinnande vetefälten, letar guld i övergivna lertäkter och smygtittar på pornografiska biofilmer. Men under den tuffa ytan skär faderns frånvaro djupa sår inom honom. När han till slut får reda på sanningen är hans barndom över för alltid.

György Dragomán föddes 1973 i Transsylvanien men flyttade vid femton års ålder till Ungern. Han är journalist, filmkritiker och översättare. Hans prisbelönta genombrottsroman är delvis baserad på hans uppväxt i 80-talets Rumänien under Ceausescuregimen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

265

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

256

Förlag

Språk

Översättare