Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Slapstick eller Aldrig mera ensam

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Tillsammans med sin bror, atmosfärforskaren Bernhard, flyger Kurt Vonnegut till Indianapolis för att övervara begravningen av deras älsklingsfarbror, Alex Vonnegut.
Under flygturen studerar Bernhard molnformationerna utanför fönstret medan författaren dagdrömmer om en hundraårig man sob bor i vestibulen till Empire State Building i ruinerna av Manhattan. Den gamle mannen är Dr Wilbur Oriole - 11 Swain, en barnläkare som i samarbete med sin syster Eliza (senare deporterad till Mars av kineserna) skrivit historiens mest sålda bok om barnuppfödande. Han är också före detta amerikansk president, vars kampanjparoll var "Aldrig mera ensam!". Den gamle skriver sina memoarer, och det är dessa som utgör största delen av boken. Höjdpunkten är hans beskrivning av hur han som president tvingades sälja västra Louisiana till Stewart - 2 Mott, kung av Michigan, för en dollar som han aldrig fick.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Till den det berör:
Det är vår. Det är sent på eftermiddan.
Rök från en eld att laga mat över på stenplattegolvet i foajén till Empire State Building på Dödens ö svävar ut över den ailanthusdjungel som Trettifjärde gatan har förvandlandts till.
Gatubeläggningen på djungelns golv är på trekvart - sjukten hit och dit av tjälskott och rötter.
Det finns en liten glänta i djungeln. En blåögd, hålkindad vit gubbe, som ät två meter lång och hundra år gammal, sitter i gläntan på det som en gång var baksätet i en taxi.
Jag är den mannen.
Jag heter doktor Wilbur Daffodil-11 Swain.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

195

Förlag

Språk

Översättare