Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Odysseus skatt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I slutet av "Nemos arv" fick Dirk Pitt veta till sin stora förvåning att han var far till två vuxna barn, Summer och Dirk, båda har ärvt sin fars kärlek till havet och de kommer nu att bli inblandade i sitt livs äventyr.

En brun sörja översvämmar Karibiens kuster. Tvillingarna arbetar för NUMA med att försöka ta reda på var den kommer ifrån, när två omvälvande saker inträffar: Summer upptäcker under sina dykningar ett vackert men märkligt konstföremål, som kan härledas till Odysseus seglatser, samtidigt som en fruktansvärd orkan drar in över Karibiska havet och Mexikanska golfen.

Summer och Dirk är i omedelbar fara och så är även tusentals gäster på det gigantiska under-vattenshotellet Ocean Wanderer utanför Dominikanska republiken.

Faran för alla inblandade är oöverskådlig och Dirk Pitt, Al Giordino och de andra i NUMA:s besättning måste snabbt hjälpa de nödställda, men det de finner i orkanens kölvatten får naturkatastrofen att blekna i jämförelse.

Om Summers upptäckter dessutom visar sig vara sanna då får den gamle Homeros texter en helt annan innebörd.

(B. Wahlström)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

389

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

428

Språk

Översättare