Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tjuvarnas marknad

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Stockholm drabbas av en rad egendomliga inbrott. Tjuvarna är märkligt skickliga och stjäl bara från de allra rikaste. Vanliga inbrott brukar polisen inte utreda. Men den här gången tillsätts en specialkommission på grund av de enorma värden s om stulits.
Medan polisen mödosamt arbetar i tjuvarnas spår pågår i en annan del av staden en helt annan tillvaro med en helt annan vardag.
Henric Gundell, vd på ett välkänt försäkringsbolag, tillbringar alltmer tid bakom stängda dörrar i en diskret direktionskorridor. Hans tillvaro har mer och mer kommit att handla om konsten att roffa åt sig miljonbelopp från de företag han är satt att sköta. På hans och direktörskollegernas sammanträden avhandlas numera nästan enbart hur man skall berika sig ytterligare.
Henric Gundell tror sig vara osårbar genom sin nya rikedom. Och han kan omöjligen se den fara som mästertjuvarna utgör för honom. Men till sin förvåning blir också Henric Gundell till slut uthängd på Tjuvarnas marknad. (Baksidestext)

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Hon kände sig som turist i sin egen stad. Visserligen kunde hon manet på varenda gata i Stockholms city, kom till och med ihåg enkelriktningarna på Östermalm och hon hade bott i Stockholm i hela sitt liv. Men att bara promenera på måfå hade hon inte gjort sedan tonåren.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

388

Språk

Utgivningstid

Sidantal

400

Förlag

Språk

Översättare