Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En annan del av staden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I New Yorks femte polisdistrikt ligger Chinatown. Det var där, på Luna Mare, alltihop började, just före jul. Restaurangen var fullsatt med middagsgäster, när två typer med skidmasker över ansiktena gled in och sköt ägaren bakifrån. Det var bara Sadie, alkisen i porten på andra sidan gatan, som såg dem när de stack.

Uppe i den finare delen av stan gick det lite annorlunda till. På Sothebys gick konstälskaren Robert Sargent Kidds fantastiska samling av franska impressionister under klubban. Det var säsongens konstevenemang. Priserna skulle förmodligen vara skyhöga. Men nere i Chinatown var det inga svarta slipsar, inga cocktails och inga intervjuande journalister, bara ett lik, en änka och ett par frågvisa poliser.

Mord var sällsynta i femte distriktet, men undantag fanns ju alltid. Men varför måste det hända just före jul? Reardon och Hoffman och de andra poliserna förbannade sitt öde. Inte kunde de ana sambandet mellan det här till synes planlösa mordet och en visserligen halvfnoskig, men sällsynt muskulös och bamsig konstsamlare på Madison Avenue. Eller hans ännu fnoskigare syster, för att inte tala om pappan, multimiljonären. När sanningen äntligen går upp för Reardon är det tveksamt om han ska klara livhanken.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

251

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

239

Förlag

Språk

Översättare