Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hennes hämnd

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

”Mord var aldrig mitt mål i livet.”
Så inleder Jo Slater berättelsen om sitt liv.
Hon har gått den långa vägen från jobbet som servitris på ett café i Oklahoma till rollen som representativ hustru till den förmögne, betydligt äldre affärsmannen Lucius Slater. De har nu varit lyckligt gifta i tjugo år och tack vare Jos utsökta smak och Lucius pengar tillhör de den absolut främsta New York-societeten.
Men en dag förändras Jos liv totalt. Lucius dör i en hjärtattack i armarna på sin älskarinna. Och inte nog med det, han har testamenterat allt till denna kvinna. Jo blir fråntagen inte bara sitt hem utan också social status och självaktning. Utblottad får hon lämna sitt gamla liv med bara kläder, smycken och några få personliga ägodelar i bagaget. Det är då hon beslutar sig för att hämnas. På ett mycket raffinerat sätt …

Hennes hämnd är en originell, kvick, spännande sträckläsningsbok om passion, pengar, svek och mord. Det finns oväntade komplikationer och överraskande vändningar i denna roman där man hela tiden sympatiserar med den så orättvist behandlade Jo. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Mord var aldrig mitt mål i livet. Jag är i grunden en mycket sentimental människa. Jag gråter när jag ser gamla filmer, Jag älskar djur och barn. Jag är ett lättfångat byte för tiggare på gatan. Så om någon för fem år sedan hade sagt till mig att jag kunde döda en medmänniska med vilja och berått mod skulle jag ha sagt att han var galen. Men livet har överraskningar i beredskap åt oss alla, inte minst den gradvisa upptäckten av vilka vi verkligen är och vad vi är i stånd till. Men låt mig för ett ögonblick dröja vid den sista kvällen av vad jag betraktar som min oskuld.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

407

Förlag

Språk

Översättare

Undertitel

Roman

Utgivningstid

Sidantal

359

Förlag

Språk

Översättare