Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lång väg till lyckan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Catherine Cooksons nya roman, som utspelar sig i byn Whitfield utanför Newcastle på 1870-talet, är ett fint exempel på den så populära författarinnans ojämförliga karakterisering av sina romanfigurer och hennes djupgående tidsskildringar. Lång väg till lyckan, berättelsen om en ung flicka med drömmar om ett bättre liv men som växer upp till en kvinna som ser alldeles klart på sitt liv och sitt öde, kommer att läsas och älskas av hennes miljontals beundrare över hela världen. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Jinnie Howlett stod vid änden av det långa bordet i fattighusets sorteringsrum. Just det rummet kallades "dödsförrådet" därför att man i långa rader av fack utmed väggarna förvarade resterna av kläder och saker som tillhörde tidigare och nuvarande fattighjon, mest tidigare, eftersom nyintagnas kläder mycket ofta var i ett sådant skick att de praktiskt taget gick för sig själva till förbränningsugnen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

308

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

342

Språk

Översättare