Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lång väg till lyckan

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Catherine Cooksons nya roman, som utspelar sig i byn Whitfield utanför Newcastle på 1870-talet, är ett fint exempel på den så populära författarinnans ojämförliga karakterisering av sina romanfigurer och hennes djupgående tidsskildringar. Lång väg till lyckan, berättelsen om en ung flicka med drömmar om ett bättre liv men som växer upp till en kvinna som ser alldeles klart på sitt liv och sitt öde, kommer att läsas och älskas av hennes miljontals beundrare över hela världen. (Baksidestext)
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Textutdrag
Jinnie Howlett stod vid änden av det långa bordet i fattighusets sorteringsrum. Just det rummet kallades "dödsförrådet" därför att man i långa rader av fack utmed väggarna förvarade resterna av kläder och saker som tillhörde tidigare och nuvarande fattighjon, mest tidigare, eftersom nyintagnas kläder mycket ofta var i ett sådant skick att de praktiskt taget gick för sig själva till förbränningsugnen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
[roman]
Utgivningstid
Sidantal
308
Förlag
Språk
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
342
Språk
Översättare