Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mosaikmorden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Florens, i juni 1300. En mosaikmästare hittas mördad i en kyrka, mitt framför sin mosaikdekoration. Den berömde poeten Dante Alighieri har just blivit prior och anses vara rätt man att utreda mordet.
Kyrkan är under renovering för att bli mötesplats för ett nytt lärosäte, Italiens femte universitet. I spetsen för detta finns en grupp lärda män som kallar sig Tredje himmelen. Gruppen träffas på en taverna där den undersköna och mystiska dansösen Antilia försätter dem i trans kväll efter kväll. Även Dante får allt svårare att motstå henne. Vem är hon egentligen?
Under utredningens gång dyker talet fem upp gång på gång och förbryllar Dante. Mosaiken bestod av fem delar, en femhörning – trollkonstens tecken – fanns inristad på konstverket liksom på den dödes kropp … Femtalet tycks absolut rymma löningen på mordgåtan, frågan är bara på vilket sätt.

Tonen är lätt och spänningen tät i denna originella detektivroman från medeltiden Florens, en tid och plats laddad med intriger, ondska och tvetalan.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Han hade fyllt ett antal ark med sin spretiga och utdragna handstil under det att ljuset på skrivpulpeten sakta brann ner. Flera timmar måste ha förflutit sedan han började skriva. Han avbröt sig för att läsa igenom vad han hade åstadkommit.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

352

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

331

Förlag

Språk