Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En såg sig om - och vände

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Finland 1918 var inte bara inbördeskrig. Det var också tre månader med socialistiskt styre i landet. Den röda regeringen samlades till möten, fattade beslut, skrev protokoll och verkställde. Alla protokoll finns inte bevarade. Det första saknas helt.
Låg det måhända överst och blåste bort? Eller låg det underst och blev söndertrampat i smutsen; smulades samman med lera och träck på gamla slottsgården i Viborg i maj år 1918, den dag då allt tycktes vara över och förbi, den dag då också Viborg fallit och de sista röda fångarna föstes in i fästningen som blivit fängelse.
Vi vet inte. Vi vet bara, att i smutsen på fängelsegården hittades den röda regeringens dokument.
De har legat till grund för den här berättelsen om triumf och segrar, katastrofer och nederlag - och det slutliga förräderiet, som en enda man vägrade delta i: den sista fursten på Viborgs slott!
Anna-Lisa Sahlström har läst protokollen, lyssnat till rösterna och skapat en berättelse för vår tid.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en berättelse om den röda regeringen

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

261

Språk