Johnny Mnemonic och andra berättelser

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Innehåll: Johnny Mnemonic ; Gernsbacks kontinuitetsprincip ; Fragment av en hologramros ; Vid vägrenen ; New Rose Hotel ; När torget är öde ; Isens hjärta.
William Gibsons mörka framtidsvisioner av en värld styrd av datacowboys, bio-transplanterade lyckoriddare och högteknologiska rövare har givit honom en allt starkare ställning som inte bara en genial nydanare av science fiction utan som en av amerikansk litteraturs mest intressanta röster.
Johnny Mnemonic och andra berättelser är en samling kortprosa från den tid då William Gibsons visionära Sf-berättande skapade begreppet cyberpunk. I sju spännande, hårda, överraskande noveller visar Gibson att högteknologiska visioner och litterär magi kan förenas på ett sätt som de knappast gjort sedan Ray Bradbury. Titelnovellen Johnny Mnemonic har just filmats med bland andra Keanu Reeves och Dolph Lundgren i rollerna. (Baksidestext, 1995)

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

196

Förlag

Språk

Lisätietoja

Pocket utg. PAN/Norstedt, 1996
Övers. av valda noveller ur förf:s: Burning Chrome

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk