Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Heroine

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Wenke, en modern singelkvinna i 35-årsåldern, står på toppen av sin karriär men också på toppen av glasberget. Och nu börjar hon ana att det snart kommer att bära utför. Tyngdlagen har henne i sitt våld. Hon kämpar med alla de problem kvinnor i hennes position och del av världen bryr sina hjärnor med. Dessutom bär hon ännu på den frusna sorgen efter det barn hon förlorade tolv år tidigare.

Morgonen då vi möter Wenke känner hon att något inom henne obönhörligen vill ut. Medan hennes livspelare håller på att vittra samman letar hon desperat efter en tillflyktsort. På gränsen till nervsammanbrott snubblar hon in i en ny sorts gemenskap bestående av drogfria narkomaner. Där blir hon huvudstupa förälskad i en före detta heronist. Fascinationen inför honom och hans gelikar driver henne in i ett oemotståndlig vilja att förstå varför de hamnat på samhällets botten. Nyfikenheten tar henne allt närmare avgrunden och kärleken förvandlas gradvis till ett intravenöst gift.

Heroine handlar om livsfarlig passion, om drogberoende och om sexualitetens villovägar. Men romanen beskriver också ett skrämmande nutidsscenario, där porr, prostitution och narkotikasmuggling frodas vild, med högt uppsatta herrars benägna bistånd.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Mörk kvinnlig, lätt animerad, speakerröst: Välkomna in genom nyckelhålet till en modern innerstadsvåning i Stockholm. Åh, titta! Vattenutsikt! Detta nybyggda bostadsområde har alltså haft den goda smaken att placera sig längs en båtkanal.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

335

Språk