Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Silvertörne

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ett år efter kriget om rämnan råder lugn i Kunglia riket. Men orosmolnen hopar sig när prins Arutha utsätts för ett andra mordförsök. En förgiftad pil missar prinsen och träffar i stället prinsessan Anita på själva dagen för parets bröllop.

Magikerna Pug och Kulgan, som är inbjudna till bröllopet, lyckas tillfälligt stanna tiden så att man skall kunna hitta ett motgift till prinsessan. För att rädda sin älskade ger sig prinsen iväg för att söka efter en mystisk ört, Silvertörne, som bara växer på stranden av Moraelin, Svarta sjön, en otillgänglig och mycket farlig plats.

Tillsammans med sin bror, hertig Martin och den unge tjuven Jimmy Handen måste prins Arutha samtidigt konfrontera en uråldrig ondska, Fienden, som ligger bakom hotet mot honom och Midkemia.

(B. Wahlström)

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Fartyget jagade hemåt.
Vinden slog om och kaptenens röst skållade; uppe i riggen bemödade sig besättningsmännen om att utnyttja den lätta brisen och så skyndsamt som möjligt tillmötesgå kraven från en kapten som var angelägen om att tryggt och säkert nå hamn. Kaptenen var en erfaren skeppare med nästan trettio års tjänstgöring i kungens flotta bakom sig, varav sjutton som befälhavare på sitt eget fartyg. Och trots att Kungliga Örnen var det bästa fartyget i hela flottan önskade han att vinden hade varit bara lite hårdare, att hastigheten hade varit bara lite högre, eftersom han inte skulle få någon ro förrän hans passagerare var i säkerhet i land.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk