Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skräckens cirkus

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning


Darren Shan är en tonåring som skrivit den här boken. Han heter egentligen något annat, men eftersom den här berättelsen är helt sann, vill han inte avslöja varken sitt eller någon annans riktiga namn. Han vågar helt enkelt inte.
Darren har tre goda vänner: Steve, Alan och Tommy. En dag hittar Alan en mystisk lapp. Ett flygblad, reklam för en kringresande cirkus, Cirque du Freak. ”Inget för den som har svagt hjärta” står det i reklamen. Och på lappen finns också adressen till biljettkontoret. Steve får uppdraget att köpa biljetter, men lyckas bara få tag på två. Eftersom Steve köpte biljetterna, och också gav mest pengar till dem, får han den ena. Om den andra drar de lott och Darren får biljetten.
Det blir alltså Steve och Darren som går på freakshowen, i största hemlighet eftersom den egentligen är både förbjuden och barnförbjuden. Under föreställningen får pojkarna se en massa obehagliga saker. Det som fascinerar Darren mest är Larten Crepsley och hans dresserade spindel Madam Octa. Darren blir så imponerad av den dresserade spindeln att han bestämmer sig för att stjäls den. Den stölden kommer han att djupt få ångra.
Catharina / Sidospår


”Detta är en sann historia. Jag förväntar mig inte att ni ska tro mig – jag skulle själv inte tro på det om jag inte varit med om alltsammans. Men allt jag berättar om i den här boken har ägt rum, precis som jag beskriver det. Verkligheten är otäck. Den är grym. Den bryr sig inte om hjältar och lyckliga slut. I verkligheten händer det hemska saker. Folk dör. Strider förloras. De onda vinner ofta.
Jag ville bara påpeka det innan jag börjar.”

Darren, 13 år, lever ett vanligt liv med fotboll, läxor och kompisar. En dag kommer han över biljetter till Cirque du Freak – skräckens cirkus. Där träffar Darren mannen som påstås vara en vampyr, mr Crepsley, och hans dödliga spindel Madame Octa. Sedan den natten är inget sig likt
i Darrens liv.

Skräckens cirkus är den första delen i serien om halvvampyren Darren Shan.

(Berghs)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

212

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

204

Förlag

Språk

Översättare