Anne på Grönkulla ; Vår vän Anne

Typ

samlingsverk
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Till de odödliga ungdomsböckerna hör berättelserna om Anne på Grönkulla. Den livliga, fantasifulla flickan med fräknar och flammande rött hår har säkrat sin plats i ett par generationers hjärtan.
Matthew och Marilla bor på gården Grönkulla. De väntar på en pojke från barnhemmet som skall bo hos dem. När Matthew kommer till stationen för att hämta pojken finner han i stället Anne som han tar med hem till sin syster Marilla. Anne är en föräldralös flicka som blivit hårt hanterad av livet. Men genom sin rika fantasi har hon kompenserat det verkligheten nekat henne. På Grönkulla får hon ett gott hem och verkliga, goda vänner.
I den här volymen, som innehåller de två första delarna av serien om Anne, får vi följa henne från den dag hon som elvaåring kommer till Grönkulla fram till dess hon som sjuttonåring sitter i katedern i den skola där hon nyss var elev. Och naturligtvis möter hon kärleken - inte bara en gång...

Lucy Maud Montgomery (1874-1942), kanadensisk lärare och författare. Hon är i Sverige känd för böckerna om Anne på Grönkulla.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

631

Förlag

Språk

Översättare