Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den perfekta omeletten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Reseskildraren, humoristen och gourmeten Peter Mayle som vanligtvis föredrar Provence, reser i sin nya bok runt i hela Frankrike för att hylla rikets gastronomiska fröjder. Utrustad med kniv, gaffel och korkskruv besöker han ensligt belägna restauranger, Michelin-bestjärnade underverk, bymarknader, årliga festivaler och välsignade vingårdar. Han tar oss med på maratonloppet Marathon du Médoc där deltagarna sippar bordeauxvin längs tävlingssträckan - ungefär som vasaloppsåkarna dricker blåbärssoppa. Vi besöker den katolska mässan i byn Richerenches vars ritualer hyllar den aromatiska, mystiska och andlöst dyra svarta tryffeln. Vi får även veta hemligheten med en perfekt omelett och uppleva en minnesvärd boullabaisse vid Cõte d¿Azur, på en strandrestaurang vid det blå Medelhavet. Bon appetit!

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[en kulinarisk resa genom Frankrike] : [roman]

Utgivningstid

Sidantal

206

Förlag

Språk

Översättare