Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Korsfararen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En riddare besatt av onda andar, en uppåtsträvande munk och ett blodigt korståg som slutar med en fruktansvärd belägring – det är några av huvudingredienserna i Michael Alexander Eisners spännande äventyrsroman om kristna krigare och saracener i det heliga landet under medeltiden.
Francisco de Montcada, den unga arvingen till en av Kataloniens rikaste familjer, kommer hem från korståget som en skugga av sitt forna jag. Han har bevittnat så ohyggliga scener att han förlorat förmågan att tala. Efter hand som Franciscos vän, broder Lucas, lyckas få honom att öppna sitt hjärta berättar han på ett gripande sätt om våldsamma strider, grymma svek och religiös fanatism.
Denna ypperliga roman, som bjuder på oroande paralleller mellan medeltiden och vår egen tid, skildrar med säker stil och god historisk känsla de fasansfulla dåd som människor begår i Guds namn. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det hade slutat regna. Jag lutade mig framåt och tittade ut genom vagnen. Klostrets stenmurar lyste skära i nattmörkret. En gråblek dimma steg upp från den frusna marken. Det var redan över midnatt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

269

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk