Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gigant

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Isak Veege ska bli den längsta människan i världen. Det blir han inte, men på sin väg genom en tillvaro av stagnerade människoroller är han ändå stor som Goliat – och lika sårbar. Som en indirekt följd av sin fysiska storlek – eller som han själv säger ”på grund av olyckliga omständigheter” ­– blir han ålagd att utföra ett uppdrag inom ett akademiskt projekt som ska kartlägga den moderna manligheten.
Under berättelsens gång hinner den simpla verkligheten ifatt myterna om manlighet och män. De gamla myterna avslöjas, men samtidigt skapas nya myter som är mera oberäkneliga och på samma gång betydligt mörkare.

Gigant är en roman om styrka och svaghet, en bok om män som drömmer om att vara älskare, krigare, magiker.
(Schildts)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Han som kallades Dunken hade en röst som hördes över hela staden. Det berättades att man på den tiden då han vaktade målet kunde höra hans gormande ända till Beckbruket, som låg tre kilometer nedströms längs floden. Där skall det - om vinden drog åt det hållet - ha hörts hur backarna fick order som "Staa itt å sova" eller "Ta fast karlarna för helveti" om man att och metade på den gamla smuggelkajen under de kvällar då det var sommar och match.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

283

Förlag

Språk