Tärnornas station

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kandidat för Runeberg-priset 2014. Boken sträcker sig, i den associativa kortprosans form, mellan sovplatser och städer. I ett läkande nattligt alfabet, där vi bland annat färdas med nattåg till tärnornas station och vistas i Staden, Den eviga staden och Trädgårdsstaden, bär texten poå egen rymd av flöden och passager, häggvita bandage, främmande stjärnor och skridande luciatåg, och på toner av insikt och försoning. (BTJ)
Tärnornas station – en drömbok sträcker sig, i den associativa kortprosans form, mellan sovplatser och städer. I ett läkande nattligt alfabet, där vi bland annat färdas med nattåg till tärnornas station, och vistas i Staden, Den eviga staden och Trädgårdsstaden, bär texten på en egen rymd av flöden och passager, häggvita bandage, främmande stjärnor och skridande luciatåg, och på toner av insikt och försoning.

(Ellips)

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en drömbok

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

119

Språk