Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Tärnornas station

Typ
novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Kandidat för Runeberg-priset 2014. Boken sträcker sig, i den associativa kortprosans form, mellan sovplatser och städer. I ett läkande nattligt alfabet, där vi bland annat färdas med nattåg till tärnornas station och vistas i Staden, Den eviga staden och Trädgårdsstaden, bär texten poå egen rymd av flöden och passager, häggvita bandage, främmande stjärnor och skridande luciatåg, och på toner av insikt och försoning. (BTJ)
Tärnornas station – en drömbok sträcker sig, i den associativa kortprosans form, mellan sovplatser och städer. I ett läkande nattligt alfabet, där vi bland annat färdas med nattåg till tärnornas station, och vistas i Staden, Den eviga staden och Trädgårdsstaden, bär texten på en egen rymd av flöden och passager, häggvita bandage, främmande stjärnor och skridande luciatåg, och på toner av insikt och försoning.

(Ellips)
Ämnen och teman
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
en drömbok
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
119
Förlag
Språk