Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den inbillade friheten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

Frank är borrningsledare.
Det är ett bra jobb och han kan det. Men slitsamt, han får flytta från ort till ort. Han bär med sig ett bagage av minnen: Av barndomen och fadern, pingstpastorn. Av lockelserna han valde. Av balansgången mellan vardagens knog och det snabba ansvarslösa livet på samhällets skuggsida. Och vetskapen om Tanja, dyrbar för honom. Och bräcklig som glas.

Roy Mochelsons tredje bok "Den inbillade friheten" utspelas i huvudsak i Sverige, bland utflyttade finländare. I deras rotlöshet blandas slitet för en bit av det svenska välståndet med hågkomsterna av de karga förhållandena de lämnat bakom sig i hemlandet. Med "Den inbillade friheten" har Roy Michelson mutat in ett nytt område: Livet för de moderna utvandrarna, sverigefinländarna; finska som finlandssvenska.
Nominerad till Runebergspriset 1991.

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Han stirrade uppgivet genom den igensmetade vindrutan. Torkarna försökte förgäves hålla den ren från den svarta salt- och asfaltblandade sörja, som stänkte upp varje gång han fick möte.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

210

Förlag

Språk