Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tangofästningen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tangofästningen är en skröna från framtiden ca. år 2020. Finland har etablerat ett kulturellt världsherravälde och i detta finskhetens segertåg vandrar ålänningarna med entusiasm i främsta ledet. Perspektivet kan förefalla långsökt, men förklaringen är jordnära. Ty "i Kyssänkyla by i Vasaramaa kommun i öriket Ahvenanmaa sitter en grånad man, med spelande vakna ögon som kunde berätta mer än de flesta om bakgrunden…"

Berättelsen om denne man, Kattby-Kalle eller Kissankylä-Kalle, ingår i romanens uppföljning av trender i vår tid. Frågan om visionens sannolikhet blir så småningom irrelevant. Den är väl absurd men samtidigt lik vår nutid, fast tvärtom; "Myten om USA har flagnat betänkligt, men världen behöver alltid sina myter och den här gången är det finländarna som bokstavligen sitter på guldägg".

(baksidestext)

Ämnen och teman

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

181

Förlag

Språk