Det finns ett hål i verkligheten

Typ

noveller
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det händer en hel del bakom verklighetens väggar - och i dunklet mellan träden i ett tittskåp. Den saken står helt klart när man vandrar i de nio sagolandskap som ryms här mellan pärmarna. En del av dem är förledande lika den vanliga världen, åtminstone till en början. Det är sällsamma - och inte helt snälla - berättelser som bjuds, där verkligt och fantastiskt växlar, frisk detaljskärpa byts mot magiskt skimmer. Här finns bland annat en pappa som plockar rosa ägg ur soffan, en elektrisk häst med lysande neon i ådrorna, hundra nallar och tusen änglaspel, den högst märkvärdiga och ganska oförskämda fröken Columbi som gett boken dess titel, bitska najader som blir osynliga med tiden, en kung som hellre velat vara mullvad, en tant med persikostjärt - och så Konrad, som visste en hel del om tigerjakt i Bengalen, fast han egentligen inte borde...
(Baksidestext)
Detta är Marie Hermansons debutbok.
Innehåller novellerna: Trollkarlens dotter, Den elektriska hästen, Det finns ett hål i verkligheten, Najadernas skatt, Mullvadskungen, Honungsmåne, Lillebror Konrad, Hundra nallar och tusen änglaspel, Museibesöket.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

När jag var sjutton år började mormor att iaktta mig på ett särskilt sätt. Hon letade efter tecken. Jag letade själv också.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

180 [1]

Språk

Lisätietoja

Debutbok