Mannen som kunde tala med pelargoner

Typ

kåserier, samlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Varför väljer en vuxen man i sina bästa år att tillbringa nästan all ledig tid med sina pelargoner? Är det ett tecken på att han blivit lite larvig, lite fjollig, lite grand av en enstöring? Eller är det bara ett tecken på att han längtar tillbaka till sina rötter, till doften av barndomshem och mamma?

Lasse Anrell är en hängiven pelargonodlare. Hans balkong är ett prunkande hav av dessa urgamla, svenska tantblommor. I den här boken ger mästerkåsören goda råd om hur man sköter sina blommor. Han kåserar om vilka likheter det finns mellan människor och pelargoner och berättar på sitt underfundiga sätt om sina framgångar och tillkortakommanden i livet - som man, pappa och som blomsterodlare.

Det här är Lasse Anrells femte kåserisamling efter succéerna Den manliga hemligheten, Den hemliga kvinnligheten, Jag, en kärring och Konsten att överleva en semester.

(B. Wahlströms)

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

219

Språk