Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skeppets gåtor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vanda har ingått förnuftsäktenskap med Hans Fredrik för att rädda Huset Arent. Men efter flera års frånvaro kommer plötsligt sjömannen Spanjoren tillbaka till Tromsö - med ett alldeles speciellt erbjudande. Detta leder till att Vanda måste fara med ångbåt till Trondhjem, där hon ska ansöka om ett banklån och hitta en guvernant till döttrarna. På vägen övernattar Vanda på Kjerringöy. Här möter hon en man som kan avslöja en historia från det förflutna - om hennes avlidne make Joachim ...
På skeppet finns det resande ur alla samhällsskikt - från fattigt folk och rikemansfruar till Amerikaagenter. Men fasader kan dölja så mycket, och många bär på små och stora hemligheter. Och några vill Vanda allt annat än väl...
Det förnuftiga var självklart att stanna i hytten och hålla sig tyst. Hon kunde smyga sig tillbaka till kojen. Han som stod utanför kunde vara farlig. Sannolikt var han starkare än hon. Men hon skulle hinna skrika. (Baksidestext, 2004)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Mässingsklockan över ingångsdörren klingade skarpt och muntert. Gångjärnen var nyligen oljade, men dörren själv gjorde en suck när den öppnades. En kylig vind svepte in över trägolvet där sulorna tillhörande många generationers handlande hade slitit gropar mot disken.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

330

Förlag

Språk