Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Danteklubben

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Boston 1865. Den högste domaren i Massachusetts hittas mördad utanför sitt hus. Han är naken, kroppen har legat i fyra dagar och blivit svårt angripen av insekter. Mordet väcker stor uppståndelse bland såväl stadens invånare som dess poliskår. Det är sällan som personer ur de högre samhällsklasserna utsätts för sådana fruktansvärda brott. När dådet dessutom följs av flera, lika obegripliga och grymma mord, sprider sig paniken.

Samtidigt vid Harvarduniversitetet har fyra litterära storheter bildat "Danteklubben". Poeten H W Longfellow har precis översatt "Den gudomliga komedin" till engelska och regelbundet träffat tre kollegor för att diskutera och finslipa sina utkast. Av en slump upptäcker de nu att de inträffade morden verkar ha haft Dantes verk som förebild. De straff som de olyckliga i Inferno drabbas av har mördaren kopierat till punkt och pricka. Motvilligt dras de fyra i Danteklubben in i den nervkittlande jakten.
Ämnen och teman
Platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
John Kurtz, polischefen i Boston, höll in en del av sin imponerande kroppshydda för att få rum mellan de båda jungfrurna. På hans ena sida rabblade irländskan som hade hittat kroppen böner - vilka lät obekanta (eftersom de var katolska) och obegripliga (eftersom hon snyftade ljudligt) och fick Kurtz öronhår att krulla sig. På hans andra sida satt hennes systerdotter stum av förtvivlan. Det fanns fler fåtöljer och soffor i salongen, men kvinnorna hade klämt in sig på var sin sida av besökaren medan de väntade. Deras sinnesrörelse var så häftig att den svarta tagelstoppade divanen skakade och tvingade honom att koncentrera sig på att inte spilla te ur koppen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
394
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk