Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Röster och brus

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En bandspelare knäpps av och på medan folk kommer och går i den påträngande sommarhettan några julidygn på Manhattan. En handfull människor stöter ihop där i utkanten av New York Citys undre värld. Det är Johnny, en svensk på besök i stan för en tid. Det är Troy Wilkins, som länge levt ett förnedrande liv i en smutsig bransch. Och ett par av Troys vänner. Troy är på flykt, och har fått infallet att spela in situationer och samtal i rummen där han gömmer sig. I bruset av röster fastnar några skakande berättelser på banden. Och något överraskande skär genom kaoset, rakt in i den existentiella förvirringen.
Peter Lucas Erixon har här lämnat den svenska landsbygd han så ofta skildrat, men fortsätter att berätta om människors utsatthet och försök att nå insikt och klarhet.

(Bonnier)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

the New York tapes : roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

139

Förlag

Språk